Babyshower

Babyshower

Att en bebis Ă€r pĂ„ vĂ€g Ă€r en stor hĂ€ndelse, inte bara för de blivande förĂ€ldrarna utan ocksĂ„ för deras nĂ€ra och kĂ€ra. En babyshower Ă€r det perfekta tillfĂ€llet för nĂ€rmsta familj och vĂ€nner att trĂ€ffas för fika, aktiviteter och viktigast av allt, för att pyssla om den gravida. För en baby shower gĂ„r frĂ€mst ut pĂ„ att pyssla om och underhĂ„lla den blivande mamman, och ”duscha” henne med gĂ„vor, kĂ€rlek och lyckoönskningar för den stundande födseln och tiden dĂ€refter.

DÀr finns inga speciella regler för hur en babyshower ska se ut, men vanligtvis brukar den hÄllas ca 4-6 veckor innan bebisens ankomst. Planeringen sköts oftast av en god vÀn, flera vÀnner eller familj till mamman. Tidigare var det enbart kvinnor som deltog, men numera Àr det vanligt att Àven mÀn Àr med. Inför eventet behövs det bestÀmmas dag, plats och tid. Vilka som ska bjudas och vilken förtÀring det ska finnas ingÄr ocksÄ i planeringen. SÄklart vill man ju ocksÄ dekorera festplatsen. Vet man redan pÄ förhand vilket kön barnet har sÄ kan man dekorera efter det typiska ljusrosa för flicka eller ljusblÄtt för pojke. Om man inte vet könet, eller inte vill köra pÄ stereotypiska fÀrger sÄ finns det alternativa tema i pastell, fÀrgglatt eller exempelvis enfÀrgat grönt. En vacker ballongbÄge kommer alltid till sin rÀtt pÄ en baby shower, oavsett vilken fÀrg ni vÀljer!

Funderar du pÄ vilken babyshower present du ska ha med dig? Presenterna pÄ en babyshower Àr oftast bebisrelaterade, sÄ dÀrför fungerar bebisklÀder, blöjhink, blöjor och leksaker alldeles ypperligt. Hör gÀrna runt bland de bjudna vad de tÀnkt köpa sÄ att ni inte köper likadana saker!

För att en babyshower ska vara riktigt lyckad borde det finnas aktiviteter/lekar. Gissningslekar brukar vara en riktig klassiker dÀr man exempelvis gissar omkretsen pÄ mammans mage, vilket datum bebisen kommer att anlÀnda, vad bebisen kommer att heta och vilken vikt bebisen har vid födseln. En annan rolig lek Àr att gÀsterna fÄr svara pÄ frÄgor om den blivande mamman, exempelvis hur lÄng hon Àr, vem hennes första kÀrlek var eller vilket hennes favoritgodis Àr. Det finns mÀngder med roliga aktiviteter att hitta pÄ under babyshowern!

Hos oss pÄ Kalaslagret hittar ni allt som behövs för att fixa en babyshower; ballonger, tallrikar, muggar, servetter, dukar, baktillbehör och mycket mer. Kika runt i vÄrt breda sortiment och hitta de prylar som faller dig i smaken.