Babyshower

Babyshower

Hos oss på Kalaslagret hittar ni allt som behövs för att fixa en babyshower; ballonger, tallrikar, muggar, servetter, dukar, baktillbehör och mycket mer. Kika runt i vårt breda sortiment och hitta de prylar som faller dig i smaken.

Att en bebis är på väg är en stor händelse, inte bara för de blivande föräldrarna utan också för deras nära och kära. En babyshower är det perfekta tillfället för närmsta familj och vänner att träffas för fika, aktiviteter och viktigast av allt, för att pyssla om den gravida. För en baby shower går främst ut på att pyssla om och underhålla den blivande mamman, och ”duscha” henne med gåvor, kärlek och lyckoönskningar för den stundande födseln och tiden därefter. Där finns inga speciella regler för hur en babyshower ska se ut, men vanligtvis brukar den hållas ca 4-6 veckor innan bebisens ankomst. Planeringen sköts oftast av en god vän, flera vänner eller familj till mamman. Tidigare var det enbart kvinnor som deltog, men numera är det vanligt att även män är med. Inför eventet behövs det bestämmas dag, plats och tid. Vilka som ska bjudas och vilken förtäring det ska finnas ingår också i planeringen. Såklart vill man ju också dekorera festplatsen. Vet man redan på förhand vilket kön barnet har så kan man dekorera efter det typiska ljusrosa för flicka eller ljusblått för pojke. Om man inte vet könet, eller inte vill köra på stereotypiska färger så finns det alternativa tema i pastell, färgglatt eller exempelvis enfärgad grön dukning. En vacker ballongbåge kommer alltid till sin rätt på en baby shower, oavsett vilken färg ni väljer! Funderar du på vilken babyshower present du ska ha med dig? Presenterna på en babyshower är oftast bebisrelaterade, så därför fungerar bebiskläder, blöjhink, blöjor och leksaker alldeles ypperligt. Hör gärna runt bland de bjudna vad de tänkt köpa så att ni inte köper likadana saker!

För att en babyshower ska vara riktigt lyckad borde det finnas aktiviteter/lekar. Gissningslekar brukar vara en riktig klassiker där man exempelvis gissar omkretsen på mammans mage, vilket datum bebisen kommer att anlända, vad bebisen kommer att heta och vilken vikt bebisen har vid födseln. En annan rolig lek är att gästerna får svara på frågor om den blivande mamman, exempelvis hur lång hon är, vem hennes första kärlek var eller vilket hennes favoritgodis är. Det finns mängder med roliga aktiviteter att hitta på under babyshowern!