Högtider

Dukning & dekoration för alla högtider

Det är alltid hög tid för högtid! Här hittar du produkter som hjälper dig sätta stämningen för varje högtid. Vi har allt från dukning för jul & nyår till dekorationer för påsk och midsommarfirandet.

Köp dukning & dekoration till högtider!

Högtiderna i Sverige är traditionsbundna, med Kalle på Julafton och sill till Påsk. Men några nya traditioner har smygit sig in på senare år, exempelvis Halloween. Och vi ser alla anledningar att fira! Fira högtiderna med nära och kära, och duka och dekorera för storslagen fest. Redan tidigt på året är det dags för det första firandet, nämligen Alla Hjärtans Dag som infaller den 14 februari. Låt den du älskar verkligen känna av din kärlek – laga favoritmaten och bjud på massage. Dekorera med röda och vita ballonger överallt, och lägg en duk med hjärtan på bordet. Vi har all Alla hjärtans dag-dekoration som behövs för att du ska kunna överraska din kära!

Allt för våren och sommarens högtider

När våren börjar spira är det dags för påskfirande, då färgerna gul och ljusgrön dominerar ihop med små kycklingar och harar. Duka och dekorera med enfärgat i kombination med påskmotiv.

I början på sommaren, närmare bestämt den 6 juni, firar vi Sveriges nationaldag. Nationaldagen har alltid infallit detta datum, men det är först på senare år som den blivit en helgdag. Nationaldagen är därför ännu inte så traditionsenlig, så här finns utrymme att göra som man känner för att hedra vårt vackra avlånga land. Varför inte hänga upp blå-gula ballonger, vifta med  Svenska flaggan eller bjuda på kafferep med vackra servetter med motiv av vår vackra fana?

För hösten och vinterns alla högtider

När hösten och vintern kommer har vi härliga högtider som Halloween, Jul och Nyår. Halloween är en ganska ny högtid som vi har tagit emot med öppna armar. Att bli lite rädda är väl underbart? Dekorera med spindelväv, duka med monster och häng upp skelett för bästa effekt! Färgerna för Halloween brukar främst gå i orange, svart och lila.

Jul och nyår har varit svensk tradition under en lång tid. Pynta i färgerna guld, rött och grönt till julen, och silver, guld och svart till Nyår. Julen är en mysig högtid som firas med familjen, medan nyår mer är en offentlig fest. Till julen vill vi gärna ha tomten som motiv på vår dukning och dekoration, och till nyår är det glitter, hattar och tutor som gäller.